Kebab-haku
 
Etusivu Ravintolat Lisää ravintola Extrat Info

Arvostelut > Turku > Tendor-Kebab

Tendor-Kebab

 

Yliopistonkatu 7
20100 Turku
puh. 02-2503309


Liha  5 Kastike  5 Lisukkeet  Kotiinkuljetus  Ei Anniskelu  Ei
Palvelu  5 Siisteys  5 Hinnoittelu  5 Pankkikortti  Ei    
35 arvostelua vuoden aikana (yht. 35 arvostelua)

Arvostele tämä ravintola


Asiakkaiden kommentit   (Ilmoita asiattomasta kommentista)
Kebab on vahvasti makuasia. Liian tulisiin kommentteihin kannattaa suhtautua huumorilla.
Ylläpito ei voi taata kaikkien kommenttien oikeellisuutta.


Lisätty: 2008-01-06

Hyvää ja kohtuu hintaista !


Lisätty: 2007-05-11

Loistava paikka! Hienoa, että joku jaksaa tehdä jotain erillaista. Kasvis-syöjän ykkös kebu! Falafelit on kaupungin parhaat ja leipä loistavaa. Tosiaan harmi, että uuden sisustuksen myötä ruokalistaa on supistettu. Silti sieltä saa paljon sellaista mitä muualta ei saa! Kannattaa kokeilla!


Lisätty: 2006-10-06

Uusien omistajien luotsaama Tendor on ulkoasultaan Turun mahdollisesti komeimman näköinen kebabravintola. Remontti näkyy. Hyvä valaistus, uudet maalit ja komea taide seinillä tekevät vaikutuksen. Valitettavasti ruoka ei ole enää yhtä omaperäistä kuin ennen. Annokset ovat runsaita ja maukkaita, mutta aiempi ainutlaatuisuus on niistä paikoin kadonnut. Ruokalista on kaventunut esim. lampaan, kanan, ja sambossien osalta, joka on sääli. Kasvislista on säilynyt ennallaan. Vanha Tendor oli hieman nuhjaantunut mutta ehdottoman omaperäinen ruokapaikka. Uusi Tendor on korea paikka istahtaa, eikä jälkeenpäin takuulla harmita että tuli käytyä, mutta ruuat muistuttavat nyt enemmän vallitsevaa tyyliä. Sanottakoon tosin että lisukesalaatti oli ainakin tällä kertaa tuoreinta, raikkainta ja rapeinta mitä olen koskaan vastaavassa paikassa syönyt. Tykkään, mutta kaipaan vanhaa. Vinkkinä fanittajille mainittakoon, että Tendorin vanha kokki vaikuttaa nykyään Käsityöläiskadun Prinssissä.


Lisätty: 2006-05-17

Ensin myönteiset asiat: tendoorileipä todella hyvää, listalla jänniä erikoisuuksia, kute dolma, okra, hummus jne. Ja autenttinen meininki. Huonot: kebabliha on vetistä pakastekamaa ja kaikkein hirveintä on vesi, jota pidetään jääkaapissa kannuissa päivätolkulla! Tämähän on yleinen kebumestojen ongelma, mutta varsinkin Turun vedestä tuntuu tislautuvan yhdenkin yön jääkaappikäsittelyllä todella karvasta settiä. Olen kaksi kertaa pyytämällä saanut tuoretta vodaa, mutta koska mitään rakenteellista muutosta ei ole tapahtunut, boikotoin nykään koko mestaa.


Lisätty: 2006-02-22

Vaihteeksi jotain erilaista Turun kebab-mestojen joukossa. Menusta löytyy vaikka mitä erilaisia lähi-idän annoksia, esim. kasvislautasia joita kannattaa kokeilla. Monia olen kokeillut ja yksikään ei ole tähän mennessä pettänyt. Melkein joka annokseen kuuluu iso tendor-uunissa paistettu leipä. Turun parhaat falafelit löytyy täältä! Annokset on täyttäviä ja hinnatkin on kohdallaan. Paikka näyttää aika karulta, mutta ihan siistiä joka tapauksessa.


Lisätty: 2006-01-29

Olen jonkin verran käynyt kyseisessä ravintolassa. Tendorn leipä on loistavaa ja liha ihan ok. Kastikeessa on jotain intialaista? Kastiketta joka kutkutaa makuhermojani.Mukavat ja ystävälliset myyjät ja suht ripeää toimintaa. Paikka on kylla aika synkkä.


Lisätty: 2005-10-17

Kestosuosikki jo useamman vuoden takaa. Liha on jauhelihamaista ja joskus haaleata, mutta tehty hyvistä aineksista. Ei jää niin rasvaista makua suuhun. Mausteita osataan täällä käyttää hyvin, esim. kebekastikkeet, ranskalaiset ja pizzat ovat tosi omaperäisen makuisia, siis positiivisessa mielessä. Erikoista: monet paatuneet lihansyöjätuttuni ovat ihastuneet tämän paikan kasvisruokiin, esim. papufasulia-annos, johon kuuluu lisäksi tendorleipä ja riisi+salaatti vie nälän varmasti, jos sen vaan jaksaa itseensä ahtaa. Turkkilainen tuttukin ihmetteli paikan hintoja, siellä kuulemma ei yhtä hyvä muona irtoa näin halvalla (hinnat 3,5€:sta ylöspäin. Tunnelma on karu, mutta looshimaisissa pöydissä saa rauhassa syöpötellä ja jutustella kavereiden kanssa.


Lisätty: 2005-10-14

Todella autenttisen oloinen paikka. Juuri kun luulit, että kaikki kebumestat tarjoavat yhtä ja samaa, tämä luukku tuo jotain uutta genreen. Okei, sisustus on todella kulahtanut ja konsepti muutenkin arveluttava, mutta ruoka on erittäin edullista ja listalta löytyy yllättäviä juttuja. Liha on ilmeisesti maustettu jollakin omalla maustesekoituksella (?). Juurevaa Turkkitunnelmaa lisää aina BBC Worldilla oleva 80-luvun telkkari. Rohkeus palkitaan!


Lisätty: 2005-07-21

Täältä saa (etenkin perus-kebaberioihin verrattuna) aitoa Lähi-Idän ruokaa, mm. paljon erilaisia kasvisruokia. Kana-annokset ovat olleet herkullisia, liha on varmasti kypsää ja mureaa. Kastikkeissa on makua, salaatit tuoreita ja muutenkin isoon ateriaan on joka kerta kuulunut muhkea tendor-leipä. Paikka näyttää karulta, mutta on kuitenkin viimeisen päälle siisti. Perus-falafelit sun muut irtoaa tosi edullisesti, mutta suosittelen kokeilemaan niitä tuntemattomampia Lähi-Idän annoksia, ovat vähän kalliimpia (noin 6e) mutta todella hyviä. Vastaavia ei taida Turussa muualta saada?


Lisätty: 2005-06-22

Tendor on kebab-syöttölänä mielestäni Turun parhaimpia. Liha ei ole perinteisen rasvaista vaan 'kuivempaa' ja siksi mielestäni parempaa kuin keskiverto-kebussa. Lisäksi annoksiin kuuluu yleensä reilusti salaattia. Kastikkeet ovat erinomaisia, varsinkin valkosipuli. Parasta tässä paikassa on ehdottomasti Tendor-leipä, joka on todella herkullista. Miinuksena sanottakoon nuhjuinen ulkoasu maatason alapuolella "kellarissa" ja toisinaan kebabien laatu saattaa vaihdella. Palvelukin on aika hidasta, mutta hyvää kannattaa odottaa; kebabit tehdään todella tunteella. Annokset eivät ole suuria, joten jättiannoksiin tottuneet tulevat varmasti pettymään. Paikka on aika ristiriitainen, sillä tuttuni yleensä joko rakastavat tai vihaavat Tendoria: työpaikkaporukassani osalle tämä on ollut jo pitkään vakiolounaspaikka, mutta osa ei ole suostunut ensimmäisen kokeilukerran jälkeen paikkaan uudelleen astumaan. Suosittelen Iskenderiä, se on erinomainen.


Lisätty: 2005-05-31

Ikävä kyllä löysin nämä arvostelusivut liian myöhään. Olisi säästynyt tämäkin reissu. Roimasti keskitason alapuolella oleva nuhjuinen luukku, jonka antimet ovat jotain ihan muuta kuin olen tottunut syömään.


Lisätty: 2005-05-24

Ainoa ja oikea tendor-uuni! Tarjous rulla edullinen, mutta vasta kaksi täyttää vatsan. Tendorkebabbia kannattaa kokeilla. Miinusta tuo ikuisuuden kaapissa seisonut vesi.


Lisätty: 2004-07-30

Kävinpä testaamassa tämänkin syöttölän. Liha oli mielestäni kelvotonta, kastike keskitasoa ja salaatti nahistuneen oloista. Suhteellisen edullinen oli ja kyllähän se siinä mielessä asian ajaa, että vatsansa saa täytettyä jollain, mutta vähän vaivalloista se on mättää ei maistuvaa sapuskaa sisuksiin. Eipä voi sanoa, että paikka houkuttelisi ulkoisilla puitteillakaan. Ränsistynyt katutason alapuolella oleva epäsiistin oloinen huone. Mahtaako liha olla edes kotimaista? Jotenkin niin poikkeavan huonoa se mielestäni oli, että epäilen vahvasti. Tämän merkkaan listalleni taas yhtenä syöttölänä jossa käydään vain sen kuuluisan ensimmäisen ja viimeisen kerran.


Lisätty: 2004-06-16

Vesipiippu ihan ok, tosin eivät saaneet toimimaan edelliskerralla.


Lisätty: 2004-06-07

Ostettiin kaverin kanssa rullakebabit ja tultiin luokseni syömänn niitä. Muutaman haukkasun otettuani arvostelin jo kovaa kyytiä kebun mauttomuutta, kunnes kaverini otti suustaan pakastepussin sulkijan. Mentiin selvittämään sitä asiaa niin myyjät ihmettelivät kovasti et ei se voi olla meidän ruuista peräisin ja lopulta toinen myönsi että oikei se on heidän pakastepussin sulkija. Eli he pakastavat lihan valmiiksi pusseihin ja ottavat sitten tarvittaessa käyttöön. Eivätkä aluksi suostuneet korvaamaan mitään tästä. Kunnes nostettiin asiasta kissa pöydälle niin johan alko tulla rullakebabin hinta tuplaten takaisin.


Lisätty: 2004-05-28

En ihan ymmärrä tätä rajatonta Tendorin hehkutusta. Paikassa on kyllä mukava itämainen viba ja monenlaista annosta, mutta itse kebabit ovat aika keskitasoa. Annoksissa on lihaa ihan rikollisen vähän, eikä sekään ole mitään poikkeuksellisen loistavaa. Iskender Kebabilla ei tuntunut nälkä lähtevän ollenkaan, ja kebabissa ranskalaisilla oli vain iso pottuvuori peitetty parilla lihansiivulla. Hyvästä salaatista tosin lisäpisteitä.


Lisätty: 2004-05-17

Loistokebapia! Paikka on ehdottomasti ruualtaan - mutta myös autenttiselta arabitunnelmaltaan - eräs Turun parhaita etnisiä ravintoloita! Älkää vahingossakaan erehtykö maistamaan ns. trendipaikkojen hummusta; Tendorissa siinä on kunnolla tahinia, ja se tarjoillaan ihanan tuoreen leivän kanssa. Tendorista hyvää safkaa löytää myös kasvissyöjä.


Lisätty: 2004-04-04

Todella hyvä paikka, jossa perinteisten runsaiden kebabien lisäksi saa monta sorttia itämaista ruokaa varsin edullisesti (ns. trendiravintoloissa samantyyp. intialaissävytteisestä ruuasta saa pulittaa puolet enemmän). Liha on hyvää ja tuhdisti maustettua, samoin kastike, eli aloittelijan kannattaa valita mieto soosi. Kebab ranskiksilla varma valinta, samoin iskender-kebab, joka tehdään naan-leivän tyyppisestä tandooriuunileivästä, kuten paikan muutkin leipäkebabit. Vastaleivottu suurikokoinen leipä on paljon parempi kuin mauttomat teollisesti valmistetut pitaleivät. Kannattaa kokeilla, kuten myös kasvisruokia, joissa riittää syötävää isollekin ihmisille. Erilaiset papu - ja munakoisopadat ja friteeratut falafel- pyörykät uppoavat vaihtelun vuoksi lihansyöjäänkin!Pisa/Tendor sijaitsee ylämäessä vanhan kivitalon kellarikerroksessa, ja paikka saattaa vaikuttaa ensikertalaisesta hieman pelottavalta, koska paikan sisustus on kebab-paikkojenkin tasolla varsin karu. Ei kannata antaa sen kuitenkaan hämätä, sillä palvelu on ystävällistä ja ripeää, ja paikka on todella siisti vessoja myöten.

 

 

© 2023 kebabille.com      Sivun alkuun | Palaute